tisdag 14 december 2010

OH MY GOSH VILKEN RING!

Jag har ju utvecklat någon slags galen besatthet vid stora stenar, hade nog aldrig trott att det skulle vara min smak men nu var det visst så ändå! Min förlovningsring är en kuddslipad solitär på 3 karat (ljust rosa) med 28 små briljanter runt om. Alla enklare vigselringar "försvinner" bredvid den och eftersom stenen nästan är fyrkantig kan jag inte heller ha en ring som sitter slätt emot vilket gör det ännu konstigare men en enkel ring. Eftersom jag verkligen gillar när det känns som två individuella ringar som är lite olika ändå så gör det ingenting men det är ganska svårt att hitta något som känns så pass annorlunda från gemene vigselring.

Har tittat på en del lite maffigare alliansringar och trestens ringar och nu hittade jag den här igår och blev lite kär, ska försöka gå och prova den när jag ändå ska köpa julklappar på torsdag!

4 kommentarer:

 1. Oj, vilken maffig ring!
  Har du någon bild på din förlovningsring? Förstår om alla andra ringar försvinner bredvid en 3ct sten! Var fick du/Mr. Fox tag på den?
  Har funderat kring att ha en kuddslipad diamant till min vigselring, som är tänkt att bli en solitär.

  Jag har en enkel förlovningsring, men den är 5mm bred och ganska hög, så alla smala vigselringar med små diamanter försvinenr bredvid en. De ser yttepyttiga ut.

  Så nu blir det nog en solitär - samma skena som förlovningsringen, med ca 0,5 ct brilliant i. Men jag har inte helt klart för mig hur fattningen ska se ut.

  Och det vore väldigt snällt om du ville kika på brudkronorna också. :-) Tack.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst är den härlig! Min förlovningsring är lite svårplåtad men jag ska försöka fixa en fin bild! Mr. Fox hade den när han friade men den kommer faktiskt också från Kaplans, älskar det stället, men jag är ju förtjust i vintage smycken också! Tycker verkligen du ska överväga en kuddslipad sten om det funkar med din förlovningsring, jag tycker om att de får ett vackert sken i sig (ibland kallas det faktiskt för candlelight cut) snarare än att vara super glittriga. Tycker det är ganska svårt med ringarna, man vill ju att det ska kännas personligt och speciellt men samtidigt som man ska ha den varje dag resten av livet..

  Lovar att kolla in brudkronorna imorgon och lämna rapport!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Kunde just tänka mig att den också var därifrån. :-)

  Visst är det svårt med ringarna, och jag kan tänka mig att du har det ännu svårare i o m din förlovningsring.

  Jag har några månader på mig att bestämma vilken fattning jag vill ha.
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. wow! vilken ring! Själv hade jag nästan ångest över alla valmöjligheter som fanns. Slutade med att det en egen design av något blivit inspirerad av

  SvaraRadera