måndag 6 december 2010

SAY YES TO THE DRESS

OK, nu har jag hunnit tänka lite grann gällande klänningarna, som jag tidigare nämnt har det inte varit helt enkelt och i dagsläget har jag tre klänningar som jag köpt.. 

Jag har tittat på många nyproducerade klänningar men inte hittat några som känts "mig". Jag vill nämligen inte ha axelbandslöst, tycker det är jättefint på andra men själv är jag otroligt obekväm i det, och vill man inte ha det så finns det inte så värst många nyproducerade alternativ att välja på.


Nr 1 - köpte jag redan förra vintern. Det är en vintage Lanvin klänning i fransk spets. Kort cirkelskuren kjol, hellånga ärmar och tusen lager.  Sprang på den av en slump och egentligen är den perfekt men eftersom jag verkligen vill ha slöja började jag tänka att jag skulle ha den här under festen och sedan hitta en lite stilrenare klänning att ha under vigseln ihop med slöjan.

Nr 2 - köpte jag i våras. Också vintage och egentligen även samma modell som Nr 1 men istället för att vara täckt i spets är den gjord i en cremevit sidenduchesse. Väldigt enkel och också alldeles för liten när jag köpte den. Behöver jag nämna att jag inte ätit kolhydrater sedan dess? Jaja, nu kommer jag i alla fall i den men på något sätt har den blivit lite tråkig.

Så, här stod jag alltså med två klänningar, båda väldigt lika men samtidigt var den ena lite mycket och den andra lite, tja, för lite.

Nr 3 - Enter två helger sedan. Hela dagen spenderas med mamma inne på Saker och Ting på Sturegatan och helt plötsligt har jag på mig en fantastiskt vacker hellång klänning. Liten kort ärm och liv i spets, tunn kjol i olika lager som till och med har ett litet släp. Det enda är halsringningen som jag skulle vilja ta ner lite grann, just nu känns den lite för konservativ. Kommer bli så fint med slöja till och i ärlighetens namn känns det bättre att byta mellan en lång och en kort klänning istället för mellan två korta.

Planen är alltså att ha Nr 3 under vigseln och Nr 1 under festen, vad tror ni om det?

Har tyvärr ingen blid på Nr 2 och Nr 3 har jag tänkt ska vara en överraskning så här får ni Nr 1. My first love.


5 kommentarer:

 1. Åh, jag vill också botanisera på Saker och Ting!

  Har aldrig hunnit besöka den, vad jag hört, underbara vintageaffären. Men när jag åker och köper mina brudskor så ska jag banne mig kika in där!

  Men jag måste försöka begränsa mig till att titta på festklänningar och inte brudklänningar, det vore för frestande. :-)

  Vore kul att få se bilder på de andra två klänningarna också.

  Hur är storlekarna på klänningarna där på Saker och Ting? Är rädd att jag är för stor för de flesta klänningarna. :-/ (och ändå är jag inte så stor...)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Såg i förra inlägget att du ville ha råd ang klänningarna också. :-)

  Då vill jag jättegärna se bilder på de andra innan jag säger något.

  SvaraRadera
 3. Men gud så sött! Du ser ut som en liten maräng :-).. på ett bra sätt alltså

  SvaraRadera
 4. Katja: haha, härligt! Den är verkligen marängig men eftersom den är så pass kort och så pass tajt upptill så känns det ganska roligt!

  SvaraRadera
 5. Åh herregud! Vad vacker! Jag skulle hemskt gärna vilja ha en sådan på mitt bröllop! Har letat som en tok & gett upp, jag hittar ingen klänning. Vi har ställt in bröllopet på grund av det problemet ..... Kram

  SvaraRadera